Ontworming.

Hoe vaak moet ik mijn hond ontwormen?

Puppy’s kunnen vanaf een leeftijd vanaf 2 weken ontwormd worden.  De meest voorkomende worminfectie bij pups is de spoelworm, deze hebben een wormcyclus van 2 weken, vandaar dat aangeraden wordt om uw pup te ontwormen op 2, 4, 6, 8, 12 en 16 weken leeftijd.

Volwassen honden lopen ook risico op wormbesmetting. Daarom raden wij aan om uw volwassen hond 4 x per jaar te ontwormen. Hiervoor is een breder antiwormmiddel nodig dan bij pups, omdat bij volwassen honden niet alleen spoelwormen maar ook haakwormen en lintwormen een rol spelen.


Hoe vaak moet ik mijn kat ontwormen?

Kittens kunnen vanaf een leeftijd vanaf 2 weken ontwormd worden.  De meest voorkomende worminfectie bij kittens is de spoelworm, deze hebben een wormcyclus van 2 weken, vandaar dat aangeraden wordt om uw kitten te ontwormen op 2, 4, 6, 8, 12 en 16 weken leeftijd.

Volwassen katten lopen ook risico op wormbesmetting. Daarom adviseren wij om uw volwassen buitenkat 4 x per jaar te ontwormen. Ook binnenkatten hebben regelmatig wormen, daarom raden wij aan om binnenkatten minstens 2 x per jaar te ontwormen.

De Thuisdierenarts heeft ontwormmiddelen voor uw hond en kat op voorraad, voor de kat ook als druppel in de nek.